Panouri solare cu cele mai noi tehnologii de la Kingspan Solar

Panouri solare cu cele mai noi tehnologii de la

Kingspan Solar

Panouri solare cu tuburi vidate – in acest domeniu aflat in plina dezvoltare, brandurile Thermomax si Varisol de la Kingspan Solar sunt cele mai apreciate si renumite. La ora actuala, cea mai inalta si eficienta tehnologie pentru panouri solare cu tuburi vidate este cea heat-pipe, creata de . In ultimii ani, datorita investitiilor majore in cercetarea si dezvoltarea noilor tehnologii solare,  se evidentiaza in continuare ca fiind liderul detasat al pietei de sisteme termice solare.

 

Limitator de temperatura

Tehnologia revolutionara prin care  se impune categoric in acest moment este reprezentata de o inovatie unica, patentata, si anume limitatorul de temperatura. Acest dispozitiv indeplineste functia de protectie la supraincalzire a instalatiei solare, impiedicand astfel distrugerea acesteia. Datorita acestui limitator de temperatura, sunt protejate atat tuburile vidate propriu-zise, cat si instalatia solara in totalitatea ei: panouri solare, boiler, pompe, antigel, etc. Niciun alt tip de panouri solare de pe piata, de la nicio alta firma concurenta, nu dispune de o  astfel de tehnologie. Celelalte produse de pe piata incearca racirea instalatiei prin metode rudimentare, constand in acoperirirea, din cand in cand, a panourilor solare sau in repunerea, pe timp de noapte, in functiune a pompelor pentru a raci antigelul. Aceste operatii sunt consumatoare de efort si energie electrica si totodata implica riscul ca, in cazul unor pene de curent sau al unei absente mai indelungate de la domiciliu, sa nu poata fi realizate si instalatia termica sa se distruga.

HP 200 vedere interioara

Unicitatea acestor panouri solare se remarca si prin sticla sodica cu calitati exceptionale, fara concentratori de tensiune din care sunt realizate tuburile vidate.  Firmele concurente folosesc sticla borosilicata care este permeabila la Hidrogen si Heliu si determina in timp pierderea vidului si diminuarea drastica a eficientei tuburilor vidate respective. In cazul tuburilor vidate Thermomax, fiecare dintre acestea este prevazut cu un dispozitiv numit martor de vid care garanteaza prezenta vidului in tub la valori constant, si astfel randamentul si eficienta in timp sunt asigurate.  Sticla sodica folosita de Kingspan Solar se remarca prin transmisivitate exceptionala,  fara pierderi semnificative prin reflexie, si o foarte mare rezistenta in timp. De aceea, doar  prezinta crtificat TUV la grindina. Tot pentru a prelungi rezistenta in timp si pentru a evita microfisurile care pot duce la pierderea vidului, Kingspan Solar a patentat inca o inovatie: sudura sticla – metal.

 

Varisol

Ultimul nivel la care se impun aceste panouri solare este cel al fiabilitatii. Aceasta se realizeaza  printr-un procedeu de exceptie “pug and play” al panourilor solare Varisol, care asigura ca montarea sa se faca rapid si foarte simplu, fara sa necesite utilaje speciale pentru transport, manipulare si ridicare. Pentru aceste panouri solare, montajul se efectueaza chiar pe acoperisul imobilului, cadrele fixandu-se direct pe acesta, indifferent de materialul din care este construit.

 

Putem trage o concluzie mai mult decat evidenta ca reuseste sa se detaseze de ceilalti producatori de panouri solare, ramanand astfel liderul absolut al domeniului. De aceea , este in masura sa ofere clientilor sai cea mai mare garantie de pe piata sistemelor termice solare – 20 de ani pentru panouri solare


Rominstalsolar Youtube Channel

Kingspan Solar